11 oktober, 2017

Deugdencafé – Inlevingsvermogen

Datum/Tijd
Date(s) - 11 oktober, 2017
19:30 - 21:30

Locatie
Uitgeverij ACT on Virtues


Thema 11 oktober: inlevingsvermogen

Wat betekent inlevingsvermogen? Moet je ervoor in de schoenen van een ander kunnen gaan staan? Betekent het dat je iemands gevoel moet kunnen overnemen? Welke valkuilen heeft inlevingsvermogen? Als je iets zelf nooit hebt meegemaakt, kun je je dan wel echt inleven in de ander? Verandert je inlevingsvermogen iets aan je gedrag of je manier van doen of laten? Kan inlevingsvermogen helpen om de wereld te verbeteren? Is inlevingsvermogen een belangrijke eigenschap om te ontwikkelen? Hoe staat het met ons bruto nationaal inlevingsvermogen? (Loesje ;-)) Hebben we voldoende inlevingsvermogen? Of teveel? Of te weinig?

Het Deugdencafé nodigt je uit voor een filosofisch, open en zinvol gesprek. Maandelijks
(telkens op woensdagavond) stellen we één deugd centraal, zoals geduld, hoffelijkheid of respect. Iedereen is welkom.

We hopen een vragend en verkennend gesprek te initiëren. Met een sfeer van onderlinge betrokkenheid en respect, herkenning en waardering, zelfonderzoek en bemoediging. Een combinatie van lichtvoetigheid en ernst.

Het initiatief om deugden te belichten komt van Annelies Wiersma uitgever (o.a. van deugdenkaarten en boeken over levenskunst); de ander makelaar en schrijver van het boek ‘De alchemie van ondernemen’. Marian studeerde o.a.
Praktische Filosofie. Annelies heeft een achtergrond als communicatietrainer. Samen begeleiden zij het gesprek. (NB t/m december is Marian er niet bij i.v.m. momenteel heel veel andere bezigheden)

Thema’s en data in 2017: Respect (15 november) en Veerkracht (13 december).

Praktische informatie:
Locatie: Uitgeverij ACT on Virtues, FD Roosevelstraat 29, 9728 RV
Tijd: van 19.30 – 21.30 uur; koffie en thee staan klaar vanaf 19.15 uur.
Bijdrage: € 10,-
Aanmelden: via info@actonvirtues.nl
Actuele informatie op de facebookpagina van Uitgeverij ACT on Virtues. Hier kun je ook laten weten dat je geïnteresseerd bent of gaat.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina