29 februari, 2016

Behulpzaamheid (2016)

Behulpzaamheid blog

Reflectievragen bij de deugd Behulpzaamheid:

Nog niet zolang geleden schreef ik een blog bij de deugd Behulpzaamheid over hulp vragen en hulp ontvangen, zie https://www.actonvirtues.nl/behulpzaamheid/

Deze keer bedenk ik dat bij het bieden van hulp het belangrijk is om je eigen grenzen te kennen. In mijn aangeboren neiging tot enthousiaste en spontane behulpzaamheid, wil ik die grens nog weleens overschrijden. Dit gaat dan ten kosten van mezelf en soms ook van de ander.

Vragen die kunnen helpen zijn:

  • Waartoe ben ik in staat: qua kennis, ervaring en vaardigheden? 
  • Waartoe ben ik in staat qua tijd en aandacht?

Hier een momentje bij stil staan kan jezelf én de ander helpen. Het kan voorkomen dat je teveel hooi op je vork neemt, of dat je de lat te hoog legt voor je zelf. Of dat je iets onderschat.

Reflectievragen:

  • Wanneer ben jij over je grens gegaan in het bieden van hulp?
  • Wat gebeurde er? Hoe was dit voor jou? Voor de ander (voor zover je dat weet?)
  • Hoe kun je zoiets de volgende keer voorkomen?

Veilige grenzen:

In het Deugdenproject hanteren we wel ”veilige grenzen”, afspraken die je baseert op deugden. Ik gebruik ze thuis voor mezelf (persoonlijke grenzen voor m’n gezondheid en tijd), in m’n werk (om afspraken te maken, verwachtingen af te stemmen), maar ze worden ook in de klas gebruikt, of bij teamsport.
Je bespreekt onderling waar je waarde aan hecht en kiest dan een paar (max. 5) deugden die de omgang met elkaar (of de klus, in het geval van werk) kunnen begeleiden en waar je op kunt terugvallen. Bij het realiseren van een nieuwe uitgave bijvoorbeeld, kies ik er graag voor om de deugd ‘gratie’ mee te nemen, met als afspraak: ‘we nemen er de tijd voor, we werken er ontspannen aan.’
Dankzij zulke afspraken weet iedereen waar hij aan toe is, de deugden houden ons op koers.
Meer over het stellen van grenzen op basis van deugden kun je lezen in de diverse deugdenboeken die verkrijgbaar zijn in de webwinkel.

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina