31 oktober, 2016

Betrokkenheid

betrokkenheid

Reflectievragen bij de deugd Betrokkenheid:

“Hey Annelies, kies je de deugd van de week soms speciaal voor mij?” vroeg een bekende me, toen ik haar tegenkwam bij het uitlaten van de hond. Enthousiast vervolgt ze: “De deugd was weer zóoooo toepasselijk! Ik stuur ze graag door, heel veel mensen vinden ze leuk.”

Kijk, daar word ik blij van.

Ook een email van een man: “Ik bewaar de nieuwsbrief, zodat ik die aan het eind van de week nog eens kan lezen.” Ook bijzonder om te horen.

Dit soort reacties, daar doe ik het voor (o.a.). Wekelijks doe ik m’n best, om blogjes te verzinnen en praktische tips te plaatsen, op de website www.deugdenkaarten.nl en ook op de facebookpagina.

Trouwens, ook om zelf scherp en betrokken te blijven. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Als ik een keer minder inspiratie heb, of als ik geen reacties krijg, is het wel eens de kunst m’n best te blijven doen.

Op de deugdenkaart hierboven staat: ‘Ik stel mijn doelen en ik bereik ze’. Dat herken ik ook. Ik ben enthousiast over de deugden, hoop dat ze zich verspreiden, dat ze mensen inspireren, verbinden, zelfvertrouwen geven.
Deugden zijn tegelijkertijd ook mijn werk, mijn product. En om ervan te kunnen bestaan, moet ik aan marketing doen: deugden(kaarten) promoten en verkopen. Dat hoort bij mijn werk en vraagt ook om mijn (wekelijkse) inzet en betrokkenheid.

Dan nu de vragen:

  • Wat houdt jou scherp en betrokken? Deze vraag kun je betrekken op je werk, je gezin, je relatie.
  • Wat versterkt betrokkenheid? Wat verzwakt betrokkenheid?
  • Hoe voelt het als mensen betrokken zijn met jou(w) bezigheden? Hoe voelt het als je geen of weinig betrokkenheid ervaart?
  • Hoe kun je betrokkenheid inzetten als iets tegenzit, als je weinig met iemand gemeen hebt, of als een relatie moeizaam verloopt? Welke andere deugden kunnen je hierin ondersteunen?
  • Waar voel jij je op dit moment erg betrokken bij? (Of bij wie?) Hoe toon je jouw betrokkenheid? (of: Waaruit blijkt jouw betrokkenheid?)
  • Waar zou je graag betrokken bij zijn? Hoe kun je dat realiseren?
  • Naar wie zou je meer betrokkenheid willen tonen? Hoe kun je dat doen? Wat heb je nodig?

Tip:

We oefenen deugden wanneer we er in ons leven bewust aandacht aan schenken. Een deugd per week, dat werkt het beste. Al komen er vaak meer deugden bij kijken.

Doe je mee?

Ben jij betrokken bij de deugd van de week? Hoe ben je ermee bezig? Met wie? Wat doe je? Geef je het door? Deel je jouw ervaring? Dat kan dus ook op facebook! Tot volgende week 🙂

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina