24 april, 2017

Dankbaarheid

DankbaarheidGastblog bij de deugd van de week dankbaarheid:

Gastblogger van deze week is Petra van Haandel, eigenaar bij Dankjewel, spreker, trainer en tarotist, gespecialiseerd op ondernemen (www.Tarot4Business.nl).

Mijn naam is Petra van Haandel. In de lente van 2013 kreeg ik een ongeluk. Een jaar eerder had ik door omstandigheden alles achter me gelaten om opnieuw te beginnen. Ik leefde als een nomade, zonder vaste woon- en verblijfplaats, ik had weinig geld en geen werk.

Ik zat op de bodem van de put. Van succesvol leidinggevende was ik gezonken naar de diagnose ‘afgekeurd’. Ik kreeg pijnbestrijding en de boodschap: ‘Leer ermee leven.’ Tijdens mijn revalidatie ging ik op zoek naar de zin van het leven en kreeg ik tarotkaarten in handen. Ik realiseerde me dat ik maar één keuze had: leven vanuit liefde en dankbaarheid, of leven vanuit angst. Ik heb voor liefde en dankbaarheid gekozen. Drie maanden na mijn ongeluk heb ik mijn bedrijf ‘Dankjewel’ ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is voor mij de doorbraak geweest.

Dankbaar voor de mensen die er voor me waren, ben ik iedere dag gaan schrijven. Probeer het maar eens voor jezelf, of met je kinderen. Je kunt een dankbaarheidsdagboek beginnen waarin je elke dag start met de zin: “Ik ben dankbaar voor…”
Ik denk dat je kinderen niet jong genoeg kunt leren om dankbaar te zijn, in deze zo materialistische wereld.

Houd dit schrijven vol, blijf er elke dag bewust mee bezig, ook als het een dag tegenzit. Ik ontdekte dat dankbaarheid de hoogste vorm van liefde is.

Het schrijven heeft mij ook geholpen om opnieuw te voelen. Om keuzes te maken vanuit mijn hart en om dat te doen waarin ik geloof en waar ik voor sta. Ik werd sterker door mij stap voor stap te verbinden met mezelf, met mijn paranormale gaven en met mijn talenten als ondernemer. Vanuit mijn bedrijf ‘Dankjewel’ gebruik ik de tarotkaarten nu als een instrument. Ik laat ondernemers ervaren hoe de kaarten hen kunnen inspireren om in een transformatieproces van versneld bewustzijn te komen. Het stelt hen in staat om krachtige beslissingen te nemen, die vanuit het hart zijn ontstaan. Dit bespaart hen veel tijd, geld en energie.

‘Niet wat je overkomt bepaalt je leven, maar hoe je ermee omgaat’, dat is na mijn ongeluk mijn nieuwe levensmotto. Door mijn verhaal vanuit dankbaarheid te delen en andere ondernemers te helpen, kan ik een  verschil maken. Het verschil zit hem vaak in leven vanuit angst of liefde. Wentel je je in de slachtofferrol, of ervaar je dankbaarheid voor dat wat er is. De deugdenkaart ‘Dankbaarheid’ inspireert mij steeds opnieuw en vormt – samen met de tarotkaarten – voor mij de basis om te leven en te werken. Het zijn heel creatieve inspiratiebronnen, die inzicht en richting kunnen geven. Ze bieden een origineel uitgangspunt om ergens op te reflecteren en een bewuste keuze te maken.

Ik heb weer een prachtleven opgebouwd en dat gun ik iedereen. Ook jij hebt een keuze, ieder moment opnieuw. Waar kies jij voor: liefde of angst?

Via dit filmpje kun je een interview met Petra van Haandel beluisteren. Ze werkt momenteel aan een boek over tarot voor ondernemers.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina