05 september, 2016

Dienstbaarheid

Dienstbaarheid

Reflectievragen bij de deugd Dienstbaarheid:

Streven naar het betere is een universele menselijke aspiratie, diep van binnen in ieder van ons aanwezig. Ieder van ons wil wat bereiken in zijn leven. Van betekenis zijn. Het maakt niet uit welk beroep je uitoefent: dienstbaarheid is de kern van je leven.

Het klinkt misschien gek, maar voor het verbeteren van de wereld, kun je het beste bij jezelf beginnen.

Deugden zijn de basisingrediënten voor een goed leven, en een betere wereld:

  • Bestudeer welke kwaliteiten je dienen: deze deugden heb je goed ontwikkeld. Geniet van het inzetten van deze deugden, ze zijn niet alleen dienstbaar voor jezelf, maar ook voor je omgeving!
  • Bestudeer ook wat je uitdagingen/valkuilen zijn: doorgrond pijnlijke ervaringen.  Welke gebeurtenissen hadden een negatieve invloed op jouzelf en je omgeving? Welke deugden kun je oefenen?
  • Je kunt bovenstaande vragen ook stellen uit naam van je team, organisatie, bedrijf.  Wat dient ons, wat zijn ontwikkelkansen?

Door aandacht te besteden aan deugden kun je groeien, en positief bijdragen aan de wereld. Wil je dit ook op je werk doen, met kinderen of volwassenen? Kijk op www.deugdenkaarten.nl

De deugdenkaarten geven inzicht in kwaliteiten en ontwikkelbehoeften. Op de kaarten staan de verschillende aspecten van de deugden duidelijk beschreven. Op elke kaart vind je wel iets om beet te pakken, om nieuwe gedachten en nieuw gedrag te stimuleren, en te oefenen.  Stap voor stap, deugd na deugd.

Het vraagt niet veel tijd. Een regelmatige routine, zoals ‘de deugd van de week’, opent een nieuw gevoel van bewustzijn en leidt uiteindelijk tot positieve verandering en groei.
Probeer ze met je kinderen, met je partner, met je vrienden, met je collega’s…

Deugden zijn nieuwe instrumenten die mogelijkheden toevoegen aan je repertoire van leven. Maak er gebruik van!

Meteen dienstbaar zijn? Deel de deugd van de week via je facebook, twitter of linked-in met de icoontjes hieronder.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina