01 augustus, 2016

Eenvoud


Eenvoud

Reflectievragen bij de deugd van de week eenvoud:

In een vakantiehuisje of op de camping hebben we minder luxe dan thuis. Minder kleding om uit te kiezen. Minder etenswaren op voorraad. En… meer eenvoud!

Als ik thuiskom van vakantie verlang ik vaak naar en simpeler leven. Helemaal ‘back to basic’, zoals in de vakantie, dat hoeft nu ook weer niet, maar wat ‘uitdunnen’ in spullen kan al snel. De afgelopen week heb ik toegegeven aan een ‘opruimaanval’. Ik ben per kamer, kast, doos enzovoort, bezig geweest spullen uit te zoeken. Sommige dingen konden weg, andere zijn naar de kringloop gegaan of op Marktplaats verkocht.

  • Op welke manieren kun jij je leven versimpelen?

In het kastje onder de televisie stonden diverse apparaten (dvd, muziek) die we niet meer gebruikten. Het opruimen ervan, inclusief ontwarren van snoeren, was een vies en stoffig klusje waar ik tegenop zag (en om die reden nooit aan begon). Maar wat heerlijk dat het nu eindelijk gedaan is! En om eerlijk te zijn was het best eenvoudig. Gewoon beginnen en doen. De knoop doorhakken. Hatsjiekidee en hatjsjoe! (er kwam erg veel stof bij vrij)

  • Wat is het eerste wat je kunt doen?

De deugd van vorige week (Gratie) hielp me om mezelf (en mijn man en zoon) geen oneindige lijst van verplichtingen op te leggen. Na het klusje van de snoeren heb ik m’n zoon gevraagd om z’n schoenen uit te zoeken en op te ruimen. En m’n man is door de boekenkast gegaan. Daar hebben we het voor die dag bij gelaten. Het is tenslotte zomer(vakantie).

  • ¬†Welke deugden helpen jou om het versimpelen van je leven eenvoudig en leuk te houden?

Tot slot verwijs ik graag nog een keer naar Patty Jongemaet’s prachtige Deugdenyoga boeken. In deel 1 heeft ze een heel hoofdstuk aan de deugd eenvoud gewijd. Ik doe de oefeningen graag. Ze zijn heel eenvoudig! Het boek is in te zien via de webwinkel. Stuur me gerust een berichtje (info@actonvirtues.nl) als je een pdf van het hoofdstuk wilt ontvangen.

Wat betekent de deugd van deze week voor jou? Laat je een reactie achter op Facebook?

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina