11 september, 2017

Eerlijkheid

deugd-van-de-week-eerlijkheid

Gastblog en reflectievragen bij de deugdenkaart Eerlijkheid

Gastblogger van deze week is Jannet Poppe, Intuïtief-, Hoogsensitiviteits- en Deugdencoach bij Fijngevoeligzijn, www.fijngevoeligzijn.nl

  • Wat zegt de deugd eerlijkheid jou?
  • Hoe eerlijk ben jij tegen jezelf? En naar anderen?
  • Welke situatie kan deze week toepassing van eerlijkheid gebruiken?
  • Wat heb jij nodig om eerlijker tegen jezelf te kunnen zijn? Welke deugd kan jou hierbij helpen?

In mijn begeleiding als deugden- en HSP coach help ik vrouwen om hun hooggevoeligheid te accepteren en er beter mee te kunnen omgaan. Ik help ze bij het ontwikkelen van een levensstijl die het beste bij hen past om zo een gebalanceerd leven te kunnen leiden en lichter te kunnen leven.

Daarbij spelen de deugden acceptatie, moed, kwetsbaarheid, maar zeker ook eerlijkheid een rol. Eerlijk zijn naar jezelf. Als je niet erkent dat je hooggevoelig bent, ben je niet eerlijk naar jezelf en kun je niet zijn wie je in essentie bent. Je loopt daarnaast zelfs het risico om één of soms meerdere keren in een burn-out te belanden. Je gaat te vaak over je eigen grenzen heen, je verloochent je normen en waarden, je houdt je zuivere intenties niet in ere of laat het vertroebelen. Oneerlijk zijn tegen jezelf is liegen tegen jezelf, wetend dat je liegt en dat je jezelf schaadt. Beschadig jezelf dus niet langer. Durf te zijn wie je bent. Wees eerlijk tegen jezelf.  Mijn motto tijdens mijn coaching is: ” Het is fijn om gevoelig te zijn!”

  • Welke deugden laat je met (hoog)gevoeligheid zien?
  • Welke deugden kunnen je een gebalanceerder, lichter leven geven?

Bestel de prachtige deugdenkaarten of een deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina