16 april, 2018

Eerlijkheid

deugd-van-de-week-eerlijkheid

Gastblog en reflectievragen bij de deugd Eerlijkheid:

Gastblogger van deze week is Sylvia van Attekum, yogadocent, meditatiecoach en klankschaalmasseur bij SLCyoga.nl, www.slcyoga.nl.

(de reflectievragen staan in de een na laatste alinea)

Tijdens de workshop ‘De Kracht van Stilte’ laat ik iedereen altijd een deugdenkaart trekken om te kijken welke deugd ondersteuning kan bieden om meer de stilte toe te laten. Het is altijd weer verrassend. Ook als iemand niet 1,2,3 weet wat de link is met de betreffende deugd, dan blijkt aan het eind van de workshop altijd dat de juiste deugd bij de juiste persoon is terechtgekomen. Zo werkt het universum.

Laatst trok iemand de deugdenkaart ‘Eerlijkheid’. In eerste instantie kon diegene er niets mee, omdat ze zichzelf als een eerlijk persoon zag. Maar tijdens de workshop ontwikkelde zich langzaam het inzicht dat het niet ging om hoe eerlijk zij naar anderen toe was, maar meer hoe eerlijk ze was naar zichzelf toe.

Dat is wat de deugdenkaart Eerlijkheid met je doet. Je gaat je allerlei dingen afvragen:

Ben ik open en duidelijk genoeg? Vertel ik altijd de waarheid, of kan ik naar mezelf toegeven, dat ik nog wel eens ergens omheen draai? Vertel ik iets precies zoals het is? Of maak ik het verhaal nét even mooier? Iets wat we op sociale media nogal eens doen.

Als je eerlijk bent overdrijf je niet om indruk te maken op andere mensen. Het is ook nergens voor nodig. Iedereen, je leest het goed IEDEREEN, is goed zoals hij of zij is. Als je eerlijk bent, dan zie je jezelf en anderen met een open blik, zonder te overdrijven of indruk op anderen te willen maken. Het betekent ook dat je af en toe de stilte opzoekt om na te denken of je eerlijk naar jezelf toe bent. Hoe beter je naar je hart luistert, hoe vollediger jezelf kunt zijn, in alle Eerlijkheid.

Bestel Het Deugdenspel of een Deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina