09 april, 2018

Eigenheid

Eigenheid

Gastblog en reflectievragen bij de deugd Eigenheid:

Gastblogger van deze week is Maartje Klijn, Yogadocente en Mindfulness & Compassie Coach bij Liefde in Beweging, www.liefdeinbeweging.nl.

Toen ik mijn baan als maatschappelijk dienstverlener opgaf, nam ik een eerste grote stap in het maken van een keuze vanuit mijn hart.

Sindsdien werk ik als  yogadocent en coach en het begin van het vinden van mijn eigenheid. Waar ik in het begin nog trouw de lessen van mijn yogaleraren volgde, en lesgaf zoals ik het van hen had geleerd, voelde ik steeds meer dat ik een eigen weg te gaan had. Onzeker en twijfelend zette ik eerste stapjes om op mijn eigen, authentieke manier les te gaan geven. In plaats van lessen voor te bereiden, en in mijn hoofd te bedenken ‘hoe het moest’, ging ik van mijn gevoel uit. Ik vertrouwde erop dat ‘dat’ wat nodig was in een les of coaching zou ontstaan. Het enige wat ik ervoor hoefde te doen was: stil worden en vanuit mijn hart bewegen.

Na die ontdekking gaat alles vrijwel moeiteloos. Ik hoef het niet meer te bedenken, het ontstaat als vanzelf op magische wijze.

Op deze manier zet ik ook de deugden in, geheel intuïtief. Soms ontstaat er een complete deugdenyogales tijdens een wandeling. Een andere keer trekken we een deugdenkaart na een coachingsgesprek. Of ik ga aan het einde van een yogales voor de deur staan met een schaal  deugdenkaarten in mijn hand. Ook ga ik inspirerende gesprekken aan op straat. Voor mij bestaan er geen vastomlijnde kaders of strenge richtlijnen. Mijn eigenheid bestaat uit liefde, eerlijkheid, vrijheid, speelsheid, vertrouwen en spontaniteit.

  • Uit welke deugden bestaat jou eigenheid?
  • Geloof en vertrouw jij op je eigen pad en volg je de richting van je hart?
  • Wanneer voel jij moeiteloosheid?
  • Welke opgelegde overtuigingen of patronen wil je graag loslaten?

Breng jezelf met liefde in beweging en zet eigenheid in om jouw unieke licht te laten stralen.

Lieve groet, Maartje Klijn

Bestel Deugdenkaarten of een Deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina