08 oktober, 2018

Enthousiasme

Gastblog bij de deugd van de week enthousiasme:

Mijn naam is Allegonda Heuving, ik ben schoonheidsspecialist en massagetherapeut, ik werk vanuit een holistische visie met aroma therapeutische producten en gebruik de Deugdenkaarten ter ondersteuning om het mooiste in jou naar boven te halen. Ik heb een praktijk onder mijn voornaam www.allegonda.care.

In het begin van dit jaar leerde ik Annelies kennen op een bijeenkomst van de Bewust Ondernemende Vrouwen, een groep vrouwen die elkaar en andere vrouwen inspireren. Annelies reikte mij de deugdenkaart ‘Enthousiasme’ aan toen wij allemaal een kleur hadden gekozen als thema voor het nieuwe jaar. Ik had gekozen voor oranje.

Oranje is een kleur die mij erg aantrekt, omdat het mij een gevoel geeft van warmte, vreugde, positiviteit en energie. Enthousiasme past daar dus heel goed bij, want als je ‘warm loopt’ voor iets, zoals het starten van een eigen onderneming, het volgen van een nieuwe studie, het kopen van een nieuw huis, gezonder gaan leven, of noem het maar op, dan word je blij van de gedachte, het gevoel dat het jou gaat brengen én het geeft je energie om ermee bezig te zijn. Het maakt dat je zin hebt in de toekomst!

Wanneer je eenmaal vol enthousiasme ergens voor gaat, en je bent volop bezig met het behalen van je doel, dan kan het weleens gebeuren dat het tóch iets moeilijker is dan je vooraf bedacht had. Je loopt tegen obstakels aan en soms zie je het (even) niet meer zitten. Dan heb je andere deugden nodig om vol te houden en/of door te gaan.

  • Welke deugden zou je nodig kunnen hebben om iets waarover je enthousiast bent vol te houden?

Wanneer enthousiasme dichtbij je ligt, loop je ook weleens het risico dat je te snel ergens induikt of ergens ‘ja’ op zegt en je pas later beseft dat het misschien toch niet zo goed past in je agenda, of dat het weleens teveel kan zijn. Het is daarom goed om, als je ergens enthousiast over bent, een aantal andere deugden erbij te halen voor je ergens in mee gaat of ‘ja’ op zegt.

  • Welke deugden zou je kunnen toepassen om niet ‘overenthousiast ergens in te duiken’?

Al 12 jaar heb ik mijn eigen praktijk voor natuurlijke huidverzorging, massage en welzijn en nog steeds maakt het mij ontzettend blij wanneer er weer een cliënt met een prachtige ‘innerlijke glow’ de deur uitgaat, want échte schoonheid komt van binnenuit en het is mijn missie om die naar boven te halen.

Warme groet, Allegonda Heuving

Bestel een set Deugdenkaarten of een Deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina