14 mei, 2018

Idealisme

Gastblog en reflectievragen bij de deugd idealisme:

Gastblogger van deze week is Nicolet Theunissen. Ze heeft het platform MijnDeugden.nl ontwikkeld, een website voor persoonlijke groei geïnspireerd door deugden. Het is een Startup waar ze een flinke dot idealisme bij nodig heeft!

“Het staat er zo mooi op de deugdenkaart Idealisme van Uitgeverij ACT on Virtues: Idealisme helpt me mijn dromen te realiseren. Toen ik in 2014 het eerste idee had voor MijnDeugden.nl was het nog een droom. Daarna een plan en vooral heel veel vertrouwen in een positieve uitkomst: een toffe website die mensen stimuleert tot positief gedrag in hun leven. En dan liefst ook nog financieel levensvatbaar. Concept, inhoud, vormgeving, functionaliteiten: alles moest bedacht en gemaakt worden. En daarna bekend gemaakt bij het publiek. Dit hele project vraagt daadkracht, creativiteit en passie en dus ook… idealisme.

Een zoekactie op internet leverde meer dan 450 deugdenbeschijvingen op! Mijn ideaalbeeld is een totaalplaatje dat mensen houvast geeft bij het online werken aan deugden. Daarom heb ik alle gevonden deugden gegroepeerd in zes rollen: Aardig Mens, Dapper Mens, Enthousiast Mens, Zorgvuldig Mens, Evenwichtig Mens, en Dankbaar Mens. Met de term deugdenrol benadruk ik dat deugden gaan om iets wat je DOET. Gedrag dus, niet een bepaald soort mensen. De deugdenrollen kunnen zelfs samenvallen in één persoon.

De deugd Idealisme past bij de deugdenrol Enthousiast Mens. Zo’n mens zet zich met besmettelijk veel energie in voor duidelijke doelen. En die mogen groot zijn! Wil jij dat ook, vraag je dan het volgende af:

  • Hoe was het de afgelopen week bij jou, dat idealisme?
  • Zag jij nieuwe mogelijkheden, volgde jij je nieuwsgierigheid, zette jij je voor 100% in?
  • Wie liet dit gedrag zien, of had het kunnen laten zien? Jij, of iemand anders?
  • Zou je daar vaker aan willen doen? Privé of op het werk?
  • Kijk vandaag eens anders naar je dag: zie jij kansen voor idealisme?
  • Begin dan daar.
Is het idealisme om te denken dat je de wereld mooier kunt maken met deugden? Jawel, ik zie het helemaal voor me! 
Maak de wereld mooier en maak jezelf een mooier mens. Kijk op de website www.mijndeugden.nl voor meer praktische opdrachten.

Bestel Het Deugdenspel of een Deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina