03 april, 2017

Kalmte

Reflectievragen bij de deugd Kalmte:

Gastblogger van deze week is Yvonne van Diepen, coach en essentie therapeut bij CoCreatie www.cocreatie.xyz

Een mooie deugd, kalmte. Kalm zijn, kalmte bewaren. Dat is nog niet zo eenvoudig, zeker niet in deze tijd waarin verwacht wordt dat alles snel, snel, snel gaat. Het is dan o zo gemakkelijk om je kalmte te verliezen. Om meegevoerd te worden in de drukte en hectiek. Druk in je hoofd te zijn, je druk te maken, het druk te hebben…

Wat heb jij nodig om kalmte te ervaren?

In mijn praktijk kom ik het vaak tegen: cliënten die het contact met zichzelf, hun innerlijke kalmte, zijn kwijtgeraakt. Er wordt tegenwoordig zoveel van je verwacht: dat je een lieve, geduldige ouder bent, een goede echtgeno(o)te, er goed uit ziet, een fantastische carrière maakt, een sprankelend sociaal leven onderhoudt, enzovoort.

Waar zou jij voor kiezen als er niets van je verwacht wordt?

In mijn praktijk werk ik onder andere met Bach bloesems. Bloesemtherapie is een zachte therapievorm. De bloesem remedies zijn uniek in hun vermogen om tegelijkertijd zowel te werken op fysieke, als op mentale, emotionele en spirituele aspecten. Bloesem remedie is al duizenden jaren bekend bij mensen, het heeft een rustgevend effect op de geest en de emoties.

Wanneer was jouw laatste kalmte moment?

De 38 Bach bloesems van Dr. Edward Bach hebben elk hun eigen specifieke werking. Impatiens bijvoorbeeld, heeft onder anderen als positieve eigenschap geduld en begrip, dat het leven voortgaat in zijn eigen unieke ritme.

Gemakkelijk dus, zou je denken. Ik koop een flesje Bach bloesem Impatiens en ik hervind mijn kalmte… Zo werkt Bach bloesem nu net niet. Zoals ik hierboven al schreef, de remedie werkt op de onderliggende gemoedstoestand, op de emotie. Niet op de klacht. En daarin zit juist de kracht van Bach bloesems.

Een Bach bloesem remedie wordt speciaal voor jou gemaakt. In één remedie kunnen wel zes verschillende bloesems zitten. Want ben jij jouw kalmte alleen kwijtgeraakt door de drukte in je leven, of heb jij ook moeite met nee zeggen, of… spelen er meer aspecten mee?

Wat doet jou jouw kalmte verliezen?

Deugden en Bach bloesems, ik vind het een prachtige combinatie. De bloesems resoneren met jouw deugen en laten jouw weer in je kracht staan.

Wanneer kon jij in alle kalmte over jezelf na te denken?

Mijn advies: neem deze week eens een moment voor jezelf, creëer je eigen kalmte moment. En ook al doe je dit elke dag maar 10 minuten, je ervaart zo wel wat kalmte voor jou kan betekenen.

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina