03 september, 2018

Openheid

openheid

Gastblog bij de deugd van de week openheid:

Gastblogger van deze week is Janne Wijbrandi, ondernemer en eigenaar van Go Pure, www.gopure.nl

  • Wanneer ben jij voor het laatst een avontuur aangegaan?
  • Wanneer stond je open voor iets nieuws?
  • Ben jij iemand die zijn dromen najaagt en ook daadwerkelijk gaat?

Inmiddels is het alweer jaren geleden dat ik een cursus ‘opvoeden met deugden’ volgde bij Annelies Wiersma. Het was mijn eerste contact met de deugdenkaarten. Ik ben er een grote fan van! Direct was ik voorstander voor een hippere, meer kleurrijke versie van de oorspronkelijke kaartenset van Linda Kavelin-Popov. Wat ben ik blij dat de set Kleurrijke Deugden Inzichtkaarten intussen is ontwikkeld en uitgegeven.

Mijn bedrijf Go Pure organiseert reizen voor iedereen die open staat voor nieuwe ontdekkingen. Van student tot pensionado: iedereen is welkom. Met een open perspectief de wereld ingaan en je horizon verbreden. Onderweg verschillende culturen ontdekken en de natuur ervaren.

Het idee voor Go Pure is ontstaan vanuit mijn eigen passie voor reizen en ontdekken. Mijn werk is mijn passie: ‘smile and the world smiles back’. Mijn motto: ‘volg je dromen, zet je in, maak plezier en ga!’

Ik vond het erg toepasselijk om een gastblog bij de deugd openheid te mogen schrijven, want hiermee begint voor onze deelnemers alles. Plus de bereidheid om nieuwe ideeën te overwegen en met een open instelling de wereld in te gaan.

Wij (ik werk met een collega) bieden vrijwilligerswerk, stages en expeditiereizen in het buitenland aan voor iedereen die openstaat om iets nieuws te ontdekken. Zo hebben we in meerdere ontwikkelingslanden diverse projecten waaraan je kunt bijdragen. De één gaat acht weken Engelse les geven aan kinderen in Lombok. De ander zet zijn talenten in om special needs kinderen te begeleiden in Nepal. Weer een ander bouwt mee aan een community in Cambodja.

Bij dit avontuur past een goede voorbereiding. Een paar weken voor vertrek komen  de deelnemers naar ons kantoor waar we een voorbereidingstraining geven. Een dag vol met do’s and don’ts voor je reis, cultuurverschillen en allemaal informatie over visa, inentingen en wat je beter wel en beter niet als bagage meeneemt. Tot slot doen we dan de opdracht waarbij we de deugdenkaarten gebruiken.

Die opdracht gaat als volgt:

Als je straks op Schiphol staat, met je koffer of rugzak, klaar om te vertrekken. En je vraagt je dan af: heb ik wel alles bij me? Ben ik niets vergeten? Bedenk dan dat JIJ op reis gaat met AL JE MOOIE TALENTEN. De deelnemers kiezen vervolgens uit de 100 deugdenkaarten ieder de deugden/talenten die ze meenemen in hun hart. Altijd weer leuk en vrolijk!

Ik blijf de kaarten ontzettend mooi vinden; het zijn mijn favoriete kaarten om mee te werken.

Bestel een set Deugdenkaarten of een Deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina