09 juli, 2018

Overgave

Gastblogger deze week is Astrid Reitsma-Verburgt, docent kinderdeugdenyoga, coach en inspirator bij Ontmoet Hart & Ziel. www.ontmoethartenziel.com

Ontmoet Hart & Ziel ondersteunt je om op een toegankelijke en eenvoudige manier jouw intenties neer te zetten en ze met hart en ziel te leven. Dit doe ik met zowel kinderen als volwassenen.

Ik zet de deugdenkaarten in tijdens coaching en werk graag met de deugden in de yogalessen. Elke les een deugd centraal zetten geeft kinderen inzicht, houvast en plezier. Ook op inspiratieavonden met de oliën van doTERRA zet ik de deugdenkaarten graag in. Mooi om te zien hoe olie en deugden hand in hand gaan en elkaar ondersteunen.

Reflectievragen:

“Alles wat je volledig aanvaardt brengt je vrede. Dat is het wonder van overgave,” van Eckhart Tolle is de spreuk op deze deugdenkaart. Aanvaard jij alles wat er zich in jouw leven voordoet moeiteloos?

We hebben allemaal onze wensen en dromen, gewoon; de ‘als ik later groot ben dan…..dromen’. Nee, dromen zijn zeker geen bedrog maar soms heeft het universum heel andere plannen met ons en hebben we niet alles in de hand. Het is mens-eigen om eerst alles uit de kast te halen om plannen waar te maken. Blik op oneindig en vooral de focus houden! Maar WAAROP eigenlijk? Op je ambities? Op je daden en je doen, die maken dat je goed en gelukkig oud kunt worden?

Maar wat nou als er een kink in de kabel komt; accepteer je dan ook moeiteloos dat het vanaf dat moment toch iets anders gaat dan je gedacht had? De moed hebben en de uitdaging aangaan om je dromen ook weer los te laten als het leven dat van je vraagt, zelfs als je (nog) geen inzicht hebt in wat het je zal brengen. Kun je dan rust en aanvaarding vinden in jezelf en in de dingen van alle dag?

Ik hoor vaak hoe mensen daar heel gemakkelijk over spreken. Ik daag je uit om eens dieper te kijken; gaat het inderdaad zo zorgeloos en moeiteloos?

Ik heb net als vele anderen ervaren hoe het is om opeens een hele andere koers te varen. Het vroeg aanvankelijk ook veel inzet en energie om het oude los te laten. Mezelf overgeven aan de nieuwe weg van mijn bestaan, het nieuwe omarmen, me nog meer verbinden met de natuur waar ik zovele antwoorden gevonden heb en ‘dankzij’ alles een nog groter respect voor het leven kreeg. Zo moeiteloos is het niet altijd gegaan. Ik heb ervaren dat het moment van werkelijke acceptatie mij de overgave en ruimte gaf om te groeien.

Eéns zei mijn man: “Het is niet het geluk dat mij dankbaar maakt maar de dankbaarheid die mij gelukkig maakt”. Die woorden draag ik mijn hele leven met me mee. En dat te voelen en ten diepste ervaren schenkt me vrede en vrijheid.

Vrede ervaren is je verbonden voelen met jezelf en daarmee kun je de deugd OVERGAVE ten volle leven en van het leven genieten, in elke vorm en met wat er ook maar op je pad komt. Leef het leven! Hold on to your dreams en ontmoet je hart en ziel.

Namasté,  Astrid

Bestel een set Deugdenkaarten of een Deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina