29 mei, 2017

Passie

passieGastblog en reflectievragen bij de deugd Passie:

Gastblogger van deze week is Annette van der Put van Gouden Horizon. Ze is Natuurgeneeskundig therapeut en Gezinscoach. www.goudenhorizon.nl
De deugd van de week is Passie. Als ik ergens passie voor voel, is dat denk ik goed te lezen in dit verhaal:
In 2002 kwam ik in aanraking met het Deugdenproject, door een artikel over verdraagzaamheid. Dat raakte me echt. De 5 strategieën vond ik praktisch en vernieuwend:
  • Mensen werkelijk zien en erkennen voor wat zij uitstralen in hun wezen én pogingen.
  • Leermomenten herkennen, zelfvertrouwen bevestigen door aandacht te schenken aan eigenschappen die je kunt inzetten om situaties te verbeteren.
  • Duidelijke grenzen aangeven met hoe je iets wél wilt, dus wat je voor ogen hebt.
  • Tijd te nemen voor reflectie, evaluatie, genieten en rust.
  • Leren actief naar anderen en jezelf te luisteren zonder oordeel of invulling.
Het werd een diep gevoel van passie om dit te gaan uitdragen. Ik heb destijds een tweetal cursussen gevolgd die gegeven werden door mensen uit Nieuw Zeeland en andere geïnteresseerden in Nederland. Het was heerlijk; ik heb het gelijk omarmd als mijn project. Deugden waren altijd al een onderdeel van mijn leven, maar ik wilde deze strategieën uitdragen. Het is zo fijn om te weten HOE je deugden of eigenschappen praktisch in je leven kunt inzetten en uitvoeren. Dat geeft houvast.
Inmiddels is het vele jaren later en is het Deugdenproject een onmisbaar deel van mijn persoonlijke en professionele leven. Ik weef het door alles wat ik doe heen. Ik heb vele deugdencursussen gegeven en vandaag de dag gebruik ik het ook in mijn praktijk voor mijn cliënten, zodat ze meer inzicht en gericht oefenmateriaal krijgen. Ook begeleid ik gezinnen met een deugdencursus die ik nu online geef. Dit geeft veel voldoening. De passie doterradeugdenkaarten zijn bemoedigend en nodigen uit tot groei. Ik pak ze er altijd weer bij!
  • Wat maakt dat jouw hart zingt?
  • Hoe weet je dat je jouw pad werkelijk loopt? Wat geeft je leven zin en betekenis?
  • Wat heb je nú nodig om je gemotiveerd te voelen?
Voor mij is dat enthousiasme. Dat ik ervaar ik veel, maar het is belangrijk dat dát vuur, die passie wel gevoed wordt. Praten of schrijven over deugden en het Deugdenproject helpt mij altijd daarbij! De essentie van het leven is voor mij groei en transformatie. Dat kan je ook wel terugvinden op mijn website! Ik schrijf ook (eboeken) over essentiële oliën. ‘Passion’ is een van mijn favoriete samenstelling! Kijk voor meer informatie op www.goudenhorizon.nl/passion
 Bestel deugdenkaarten via de webwinkel

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina