18 juli, 2016

Schoonheid

Schoonheid

Reflectievragen bij de deugd Schoonheid:

Als je van de natuur houdt, dan kun je in alle seizoenen, maar misschien wel met name in de zomer, van veel schoonheid genieten. Of misschien houd je van cultuur? Ook hierin is veel schoonheid te vinden: boeken, gedichten, schilderijen, architectuur, theater, muziek, dans, enzovoort.

De menselijke ziel heeft meer behoefte aan schoonheid dan aan brood
is een spreuk van D.H. Lawrence

  • Waar kun jij verrukt van raken? Welke vormen van schoonheid voeden jouw ziel? Wat voor gevoel kan schoonheid jou geven?
  • In de vakantie heb je misschien wat meer tijd om aan je eigen schoonheid en te besteden. Waar denk je dan aan? (Huid, haar, lichaam, geest, voeding, …). Wat geeft jou schoonheid en ontspanning? Yoga, massage? Zie ook de tips en oefeningen in het prachtige boek Deugdenyoga van Patty Jongemaets. Zij besteedt een volledig hoofdstuk aan de deugd Schoonheid. Een van de tips: maak een kunstwerkje van een gerecht, of versier de tafel met kaarsen, bloemen, schelpen, stenen…
  • Neem de omgeving (of een details daarvan, zoals een bloem) eens met kinderogen in je op? Wat zie jij aan schoonheid om je heen?
  • Wat kun je in je omgeving toevoegen aan schoonheid? Denk aan een stilleven, van een paar mooie stenen die je op het strand vond, of mooie takjes uit het bos.
  • Schoonheid gaat niet alleen over uiterlijk. Echte schoonheid komt van binnenuit. Welke eigenschappen maken een mens mooi?

Wat betekent de deugd van deze week voor jou? Laat je een reactie achter op Facebook?

© Foto van Annet Eveleens Fotografie

sfeerAE0811-8290

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina