30 juli, 2018

Schoonheid

Gastblog en reflectievragen bij de deugd schoonheid:

Gastblogger van deze week én de komende vier weken is Anne-Marie Netten, gepensioneerd onderwijzeres. Zie ook anne-marienetten.blogspot.nl

“Toen ik naar aanleiding van een deugd van de week een keer een bedankje en een verhaaltje naar uitgeverij ACT on Virtues stuurde, reageerde Annelies daarop enthousiast met de vraag of ik misschien haar ‘zomerblogger’ wilde zijn. Wat een leuke verrassing; ik vind het een geweldige eer om haar zomerblogger te mogen zijn en heb er meteen mee ingestemd! De komende vier weken ontvangen jullie mijn schrijfsels. In dit eerste blog stel ik me ook aan jullie voor.

Jarenlang werkte ik in het basisonderwijs , vooral in de onderbouw. Inmiddels ben ik met pensioen, maar ik denk nog graag aan mijn werkzame leven terug. Ik genoot van voorlezen, vertellen en poppenkast spelen. Bezig zijn met taal en schrijven is dan ook één van mijn hobby’s.

Ik schrijf niet alleen stukjes voor mijn blogspot, maar ook gedichten en verhalen voor kinderen. Op de school waar ik werkte vingen we ook kinderen op die tijdelijk in het “blijf van mijn lijfhuis” woonden. Vooral met deze kinderen was het heel speciaal om met de deugden te werken; om hen te laten ervaren hoe moedig en krachtig ze zijn, ondanks alles wat ze hebben meegemaakt aan geweld en angst.

Persoonlijk vind ik het elke week ook heel bijzonder dat de deugd van de week iedere keer zó van toepassing is en op een juist moment in de mailbox komt. Een prachtig moment van bezinning en reflectie. Ja, ik geniet van de schoonheid van de kaarten, van de mooie woorden en zinnen.

  • Op welke manier geniet jij van de schoonheid van deugden?
  • Welke deugd bekoort jou het meest? Welk woord of welke zin?
  • Welke associaties heb jij voor het lezen van de deugdenkaart met het woord ‘schoonheid’? En na het lezen van de deugdenkaart?

Geniet van schoonheid in jezelf, in anderen en je omgeving. Tot volgende week!

PS: Op de Facebookpagina Deugdenkaarten kun je woensdag een prachtig verhaal van Anne-Marie lezen ‘De kapotte schelp’. Mis het niet, like en volg Deugdenkaarten.

Bestel een set Deugdenkaarten of een Deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina