11 december, 2017

Veerkracht

Veerkracht

Reflectievragen bij de deugdenkaart veerkracht

We moeten het in het leven vaak hebben van onze veerkracht. Wat betekent veerkracht voor jou? Wat is het geheim van veerkracht? Hoe krabbel je weer omhoog als je aan de grond zit? Hoe blijf je overeind, als het leven je de zoveelste poets bakt?

Het spreekwoord luidt: ‘de wind kun je niet veranderen, maar de stand van de zeilen wel’. Je kunt somberend blijven rondlopen, of er het beste van maken. Maar, bepalen we zelf hoe wendbaar en veerkrachtig we zijn? Waar schuilt dat geestelijke vermogen om je te herstellen bij tegenspoed en moeilijkheden te doorstaan? En, hoe bereik je die oerkracht in jezelf?

Deze en andere vragen komen aan de orde a.s. woensdag 13 december in het laatste Deugdencafé van dit jaar, bij Uitgeverij ACT on Virtues aan de keukentafel. Meedoen? Kijk in de agenda voor praktische informatie en meld je nog (gauw) aan.

In 2018 verhuist het Deugdencafé Groningen naar buurtcentrum De Semmelstee. Op woensdag 17 januari ben je van harte welkom op de algemene introductie en Jaardeugd-avond. Noteer de datum vast in je agenda. Meer informatie volgt.

Bestel de prachtige deugdenkaarten of een deugdenboek

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina