05 juni, 2017

Verantwoordelijkheid

verantwoordelijkheid

Gastblog bij de deugd van de week verantwoordelijkheid:

Cynthia van den Berg is voeding- en vitaliteitscoach, www.cynthiavandenberg.nl

De zon schijnt heerlijk op mijn gezicht als ik dit blog aan het typen ben. Ik geloof dat wij allemaal verantwoordelijkheid hebben gekregen, hoe we met ons leven en met ons lichaam omgaan, wat we eten en drinken en hoe we voor onszelf zorgen. Vandaar dat ik op deze warme dag, na het schrijven van dit blog, mijn werk laat liggen en lekker ga genieten met man en kinderen. De vrijheid van de ZZP’er!

Je LICHAAM is een TEMPEL, weer er ZUINIG op, je hebt er MAAR ÉÉN!

Dit is een zin die in mijn bedrijf vaak klinkt. Ik geloof erin, dat God ons heeft gemaakt en bedacht, en dat wij de verantwoordelijkheid hebben gekregen over ons eigen leven en wat wij ermee doen.

  • Sta jij er weleens bij stil, hoe je met je lichaam omgaat? Wat voeding en drankjes met je lichaam kan doen?
  • Wat rust met je lichaam doet?

Persoonlijk had ik dat nooit. Koken met pakjes en zakjes: lekker gemakkelijk. Totdat ik genoeg had van mijn klachten: elke dag hoofdpijn, zware migraine. Geen arts die wist waardoor het kwam.

Verantwoordelijkheid nemen voor mezelf, betekent voor mij tegenwoordig: luisteren naar mijn lichaam. Door een ander eetpatroon is mijn leven enorm veranderd. Niet meer elke dag hoofdpijn en vooral niet meer drie dagen in de week migraine.

Ik neem ook vaker rust, om te ontspannen en genieten. Je kunt geest en lichaam niet afzonderlijk zien. Als jouw gedachten alle kanten op gaan en je bent gestrest, dan schiet  je lichaam ook in de stress. Het is heel belangrijk om naast gezonde voeding ook een gezonde geest te hebben.

Mijn kennis en ervaring deel ik met anderen, als vitaliteits- en voedingcoach. In 7 stappen help ik met eenvoudige en gezonde voedingsadviezen vrouwelijke ondernemers naar een gezond en vitaal leven, zodat zijn thuis en in hun werk weer kunnen stralen en minder stress ervaren. De deugdenkaarten zijn daarbij een leuk hulpmiddel: heel veel deugden zet je bewust, of kun je bewust inzetten, om op je voeding te letten.

  • Welke deugden zet jij in, of kun jij inzetten om bewust bij je keuze voor wat je eet en drinkt?

Bestel deugdenkaarten via de webwinkel

 

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina