04 januari, 2016

Vreugde

Vreugde blog

Reflectiemoment bij de deugd Vreugde:

Terugblikkend op 2015 was dit in veel opzichten een heftig jaar. Het tumult rondom de asielzoekers, de terroristische aanslagen in Parijs en zelfs het weer was in de war. Privé hebben we ook het een en ander achter de rug. Tijd voor wat Vreugde!

Welke zin spreekt op de deugdenkaart Vreugde spreekt jou aan?

Bij mij is dat: ‘Je neemt jezelf luchtig en denkt eraan te spelen’. Ondanks dat we in 2015 veel te verduren, zorgen en stress hadden, is hoe je met gebeurtenissen omgaat iets waar je zelf invloed op kan hebben. Luchtiger met dingen omgaan, dat is in 2015 wel de les/uitdaging geweest en daar kan ik nog meer in oefenen. Voor mij horen daar de deugden vertrouwen  en kalmte bij (niet meteen het ergste denken), en geduld (afwachten, dingen tijd gunnen). Deze woorden sterken meteen mijn zelfvertrouwen (dat kan ik) en vreugde (ik heb er zin in).

Eraan denken om te spelen, was ook een les uit 2015. De deugden zijn heel speels ‘materiaal’, je kunt er net zo luchtig of verdiepend mee omgaan als je zelf wilt. En hoe speelser je er mee omgaat, des te gemakkelijker je – spontaan – tot verdiepende inzichten komt!

Welke affirmatie spreekt jou aan?

Bij mij is dat meteen de eerste op de achterkant van de deugdenkaart Vreugde:
‘Ik heb een diep gevoel dat het leven goed is.’ Ik verheug mij op het nieuwe jaar waarin ik mezelf, anderen en gebeurtenissen luchtig neem. Het is goed zoals het is. Ik wens bij deze iedereen dit gevoel, dat het leven – wat er ook gebeurt – goed is.

Jouw inzichten delen of bespreken?

Wil je jouw reflectie bij de deugd van de week delen? Dat kan op mijn Facebook.

Zoek je een focus voor 2016? Deugdencoaching kan daarbij helpen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina