28 november, 2016

Zelfvertrouwen

zelfvertrouwen

Reflectievragen bij de deugd Zelfvertrouwen:

Met dank aan de gastblogger van deze week: Marion van Diemen van coachingspraktijk Mooi Talent, www.mooitalent.nl.

Als kind kon ik regelmatig overspoeld raken door een golf van zelfvertrouwen. Dat herinner ik me nog goed. Dan liep ik naar school en voelde mij licht. Ik had dan het idee dat alles die dag zou lukken.

Ken je dat gevoel? Wanneer heb je het voor het laatst ervaren?

Niet dat alles dan lukte. Maar het heeft me wel een belangrijk inzicht gegeven: ‘Als ik dingen laat gebeuren, mezelf ben, mijn kracht en kwaliteiten inzet, dan is het goed.’

Wat is jouw kracht? Welke kwaliteiten zet jij in als je ‘gewoon’ jezelf bent?

Wanneer ik een gevoel van angst of onzekerheid ervaar, dan roep ik voor mezelf een beeld op, van een eerder moment dat iets vanzelf leek te gaan. Ik ga in mijn gedachten terug: hoe ik mij toen voelde, hoe ik er toen uitzag… Dit helpt me iedere keer weer, om vertrouwen te voelen, om in zelfvertrouwen te groeien.

Welk beeld kun jij bij jezelf oproepen, om je (zelf)vertrouwen te versterken?

Ik geloof erin dat iedereen precies díe kwaliteiten heeft gekregen om zijn of haar weg te bewandelen. Om beproevingen te doorstaan en zijn of haar persoonlijk lot te doorleven. Ik vertrouw erop dat ik de kwaliteiten die ik heb meegekregen tot leven mag brengen, om iets moois aan de wereld bij te dragen.

Wat is jouw weg? Wat is jouw proces? Welke kwaliteiten heb jij meegekregen om hiermee om te gaan? Om iets moois aan de wereld bij te dragen?

In mijn coachingspraktijk gebruik ik de deugdenkaarten vaak aan het eind van een gesprek. Ik laat mensen blind een kaart trekken. Wonderlijk is dat men vaak net díe deugd kiest die een nieuw inzicht precies samenvat. Of het gebeurt ook, dat de tekst houvast geeft hoe iemand zich verder kan ontwikkelen. Ik zie een deugd als een baken. Een mooie focus, waarmee iemand een stap verder kan komen. 

Marion coacht jongeren (vanaf elf jaar) en volwassenen bij het maken van belangrijke keuzes. Het motto van haar praktijk is: ‘Leef je talent, leef wie je bent.’

marion-blond-meisje

Wil je deze mooie deugdenkaarten voor jezelf hebben, of aan iemand cadeau doen?

Bestel ze via de webwinkel

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina