30 oktober, 2017

Zingeving

Zingeving

Reflectievragen bij de deugdenkaart zingeving

Vraag jij je ook wel eens af: Wat is nou de zin van dit alles? Waar doe ik het voor? Dat is nog geen eenvoudige vraag, of wel?

Een bevriende coach, waarmee ik een boekpresentatie bezocht, vertelde me dat ze vanaf heden vooral voor ‘Vreugde’ ging. Ze vroeg me: ‘Annelies, waar word jij blij van?’ Tot mijn schrik, kon ik die vraag pas in de loop van de week echt goed beantwoorden. Ik moest er best lang over nadenken.

Er zijn veel dingen die me blij maken. Een appje van m’n zoon, waarin hij vertelt dat hij het zo naar z’n zin heeft tijdens een stedentrip naar Rome… Een uitnodiging van een vriendin, om samen met haar en de kinderen naar een voorstelling te gaan… De tas met groenten die zij meebrengen, ”uit opa’s moestuin” (geweldig!) De prachtige, paarse bloei van een plant, die ik opmerk als ik de tuin in loop om wat afval naar de groene bak te brengen…

Maar waar ik echt blij van word, is van leren en me ontwikkelen. Hoe moeizaam dat soms ook gaat, en dan toch nu en dan weer zo’n moment, dat je denkt: ik word steeds wijzer! (‘Mag het ook eens, op onze leeftijd’ grapte een andere vriendin 🙂 )

Ook word ik blij van ‘momenten’ van delen. Van me verbonden voelen. Van dienstbaar kunnen zijn. Van nieuwe ideeën ontwikkelen, creatief zijn, een (nieuw) doel nastreven… Van ‘projecten’ die lopen, en de rol die ik hierin speel. De nieuwe contacten die ontstaan, de bestaande contacten die zich verdiepen. Van alles en iedereen leer ik. Daar word ik ‘blijer dan blij’ van. Is dat misschien het ervaren van zingeving?

  • Waar word jij blij van?
  • Wat geeft betekenis aan jouw leven?
  • Welk doel streef jij na?
  • Van wie leer jij?
  • Hoe kun je deze week zin-geven?

Bestel de prachtige deugdenkaarten of een deugdenboek

DECEMBERACTIE: prachtige ansichtkaarten set cadeau bij je bestelling via de webwinkel!

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina