04 juni, 2018

Zorgzaamheid

Gastblog en reflectievragen bij de deugd van de week:

Gastblogger van deze week is Annette van der Put, eigenaar van Gouden Horizon. Ze is Natuurgeneeskundig therapeut en Gezinscoach. www.goudenhorizon.nl
Zorgzaamheid is een eigenschap die we vaak volop naar anderen inzetten en wat minder naar onszelf. Tenminste, als therapeut kom ik dat bij cliënten best vaak tegen, en ook bij mezelf hoor! Een belangrijke les: het geven van goede zorg heeft voldoende zelfzorg nodig.
Jarenlang werkte ik in een apotheek. In die tijd vond ik het vaak jammer dat er zo weinig tijd en oprechte persoonlijke aandacht was in de Zorgcentra waar ik kwam. Dat ging mij echt aan het hart. Liefdevolle aandacht is een belangrijk onderdeel van heling. Liefde betekent voor mij: tijd en oprechte aandacht geven. Dat vind ik belangrijk, zowel in mijn gezin als in mijn werk. Maar soms is dat ook best een uitdaging.
Ons gezin telt drie kinderen en een pleegdochter. Intussen zijn ze alle vier getrouwd en wonen ze op zichzelf. We hebben ook zes prachtige kleinkinderen. Wat een rijkdom! Zorgzaamheid en vriendelijkheid blijven echter heel belangrijk en deel uitmaken van ons familieleven. We organiseren geregeld momenten om samen te zijn en tijd en aandacht voor elkaar te hebben.
Omdat ik in de apotheek niet de zorg kon verlenen op een manier die mijn hart ingaf, ben ik Natuurgeneeskunde gaan studeren. In 2008 startte ik mijn eigen praktijk ‘Gouden Horizon’. Liefde en warmte doen mij aan de gouden zon denken! Ik zet me graag in om die zon bij mensen te laten schijnen. Dat doe ik via mijn glimlach, vriendelijkheid en oprechte aandacht. Op een natuurlijke manier mensen kunnen helpen genezen is een verademing.
Herken je het klaarstaan voor anderen, en daarbij over je grens gaan? Via een transformatieconsult (kennismaking van een half uur) leer ik je graag hoe je liefdevolle zorg kunt geven aan jezelf. Transformatie kan in gang gezet worden door duidelijke inzichten en karaktergroei. De Deugdenkaarten bieden daarvoor de inspiratie. De essentiële oliën helpen een patroon te doorbreken, ze geven je als het ware een zetje om een deugd te ontwikkelen of meer in balans te brengen.
Over de bijzondere, sterke combinatie -van deugden en essentiële oliën – heb ik enkele e-boeken geschreven. Ik ben erg dankbaar dat ik van Uitgeverij ACT on Virtues toestemming heb gekregen om de prachtige deugdenkaarten hierin te mogen tonen.
Ik hoop je te spreken, via telefoon, skype of een ontmoeting. Ik sta met liefdevolle aandacht voor je klaar en begeleid je graag naar jouw eigen Gouden Horizon!
Bestel deugdenkaarten via de webwinkel
Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina