01 januari, 2017

Zorgzaamheid

zorgzaamheidReflectievragen bij de deugd van de week zorgzaamheid:

Een jaar geleden trok een vrouw die ik ken de deugdenkaart ‘Zorgzaamheid’ uit de set van 100 kaarten die ik haar als een waaier voorhield. ‘Oh, nee, die deugd heb ik al veel teveel,’ jammerde ze. ‘Ik zorg juist al voor alles en iedereen. Mag ik een andere kaart?’

‘Of zou je dit jaar zorgzaamheid voor jezelf willen inzetten,’ opperde ik? Het was even stil.

‘Ik heb mezelf behoorlijk aangepakt,’ vertelt ze me, bijna een jaar later. ‘Ik zie nu, dat ik jaren achtereen bijna grenzeloos heb geleefd. Ik zorgde voor iedereen, behalve voor mezelf. Mijn eigen wensen en verlangens stopte ik weg. Ik voelde me daarbij heel ontevreden en ongelukkig. In 2016 heb ik daar verandering ingebracht. Het was echt een keerpunt. Op mijn werk kreeg ik een aanbod voor promotie. Ik kreeg het er zo benauwd van, dat ik het aanbod de volgende dag meteen heb afgeslagen én m’n baan heb opgezegd!
Ik ben gezonder gaan eten, geregelder gaan sporten, en ik zeg vaker ‘nee’ tegen familie en vrienden. Ik heb dit jaar echt moeten leren om het goed te hebben met mezelf. Het was eng. Maar het was nodig.
De deugdenkaart zorgzaamheid heeft me enorm geholpen. Ik verheug me erop om in 2017 naar een nieuwe baan te gaan solliciteren. Ik wil werk gaan doen waar ik echt blij van word, waar in m’n talenten in kwijt kan. Ik ben vol goede moed.’

Vragen voor jou:

  • Van wie heb je in 2016 zorgzaamheid ontvangen? Naar wie heb je zorgzaamheid getoond?
  • Wat heeft zorgzaamheid voor jou in 2016 betekent? Wat kan zorgzaamheid voor jou betekenen in 2017?
  • Goed voor jezelf zorgen, hoe doe jij dat? Wat (welke rituelen, grenzen) heb je nodig om zorgzaam te zijn naar jezelf?
  • Wat is jouw goede voornemen voor 2017 t.a.v. zorgzaamheid voor jezelf en anderen?

Ik wens dat 2017 een jaar wordt van zorgzaamheid voor jezelf en anderen. Het begin van liefde en vrede… Gelukkig nieuwjaar!

Bestel deugdenkaarten via de webwinkel

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterlinkedin
← Terug naar vorige pagina